De inwoner in jouw team

In deze gastcolumn in Sprank nodigt Crystal Ziel managers in het Sociaal Domein uit oog te hebben voor een stress-sensitieve benadering binnen hun eigen team.

Lees meer

De echte generalist generaliseert niet

In deze gastcolumn voor Zorg en Welzijn waarschuwt specialist Crystal Ziel stress-sensitief werken niet plat te slaan tot één uniforme aanpak.
Column: De echte generalist generaliseert niet - Zorg+Welzijn

Lees meer

Vijftig tinten stress

Het houdt ons bezig: wat stress is en hoe het ons beïnvloedt, vaak in negatieve zin. In de basis is stress een natuurlijke reactie die ons beschermt bij (potentieel) gevaar. Het helpt ons adequaat te reageren wanneer we geconfronteerd worden met een auto die op ons afkomt, een overvaller of wanneer we bijna van een rots afglijden. Het helpt ons alert zijn en snel te reageren. Dat klinkt allemaal heel biologisch, maar er zit meer achter. Dit zien we wanneer de stress langer aanhoudt.

Lees meer

Snel zorg versus passende zorg

De training Perspectief op Beschermd Wonen is ontwikkeld vanuit en met oog voor de verschillende perspectieven op het gebied van Beschermd Wonen. Dat bracht tijdens het ontwerpproces interessante gesprekken op gang.

Lees meer